Houtbriketten veel goedkoper en schoner stoken dan haardhout

Houtbriketten is het moderne en goedkopere haardhout voor uw houtkachel, open haard of vuurkorf. Wat de voordelen zijn ten opzichte van gewoon haardhout zetten wij voor u op een rij.

Besparing op uw stookkosten

Het rendement van uw houtkachel wordt mede bepaald door het vochtgehalte van het hout. Bij briketten ligt dat onder de 5% bij haardhout meestal rond de 20%. Brandhout dat buiten is gestapeld is zeer moeilijk onder de 20% te brengen, het verwarmt minder en rookt waardoor uw kachel en rookkanaal worden vervuild door roet en teer met gevaar voor schoorsteenbrand. Het vocht in openhaardhout wordt bij verbranding in waterdamp omgezet maar met deze damp gaat ook de energie verloren die voor de verdamping nodig was. Daarom heeft haardhout maar half zo weinig energiewaarde als houtbriketten. 1 kuub houtbriketten levert net zo veel warmte op als 2 kuub* openhaardhout!

Milieu besparing

De houtbriketten worden zonder bindmiddel geperst van zaagsel. Door de zeer hoge druk hebben ze een hogere dichtheid dan normaal haardhout en dit is één van de redenen waarom ze ook veel langer branden en nagloeien dan gewoon hout. Door het lage vochtpercentage in houtbriketten van minder dan 5% is de rookuitstoot aanzienlijk minder en zullen uw buren geen overlast ondervinden van uw houtkachel.

RUF houtbriketten

RUF briketten zijn geschikt voor houtkachel en open haard. Omdat ze heel sterk geperst zijn is hun vlam vergelijkbaar met deze van droog brandhout en laten ze verrassend weinig as na. De warmte wordt gelijkmatig afgegeven vanwege de continue verbranding.

PINI KAY houtbriketten met zuurstof gat

PINI KAY briketten branden gelijkmatig op en vormen een mooie vlam door het gat in het midden wat extra zuurstof aanzuigt tijdens de verbranding. Ze zijn dan ook ideaal voor zowel de houtkachel, speksteenkachel als voor de open haard. Vanwege de hoge dichtheid (briket met de hardste persing) brandt het langdurig zodat er een langere afgifte van warmte ontstaat.

RUF beuken houtbriketten Friesland

Beuk RUF houtbriketten (TIJDELIJK UITVERKOCHT)

De briketten zijn niet gestempeld met het RUF logo

Formaat briket: 12x10x6cm

Vochtigheid onder de 5%

As: 2%

Brandduur: 1,5 tot 2,5 uur

10 kg per pak (16 stuks)

€ 3,95 per pakket

PINI KAY houtbriketten friesland Balk Eigen Haard

100% eiken Pini Kay briketten

Formaat: 6x6x22,5cm

Vochtigheid onder 5%

As: minder dan 2%

Brandduur: 1,5 tot 2,5 uur

10 kg per pak (12 stuks)

€ 3,95 per pakket

Aanmaakhout

Aanmaakhoutjes vuren 5 kg

€ 2,50 per zak

NachtbrikettenNachtbriketten

Gloeien 6 tot 10 uur

Gemaakt van boomschors

€ 5,50 per pakket

12 kg per pakket

Houtbriketten ophalen?

U bent welkom op:

Eigen Haard 53

8561 EX Balk

        Tel 06 25160807

info@houtbriketten.frl

Openingstijden afhalen:

Maandag op afspraak

Dinsdag op afspraak

Woensdag op afspraak

Donderdag op afspraak

Vrijdag 10.00 – 15.00 uur geopend 

Zaterdag en Zondag gesloten

Bezorging (€ 0,19 per km obv retour) binnen een straal van 20 km*

Nadelen houtbriketten

Heeft het stoken met houtbriketten ook nadelen? Nee. Of het moet zijn dat het vuur geen geluid maakt. Je stookt niet alleen vrijwel geurloos maar ook geluidloos.

* afhankelijk van de houtsoort en de luchttoevoer

*  Vanaf 10 pakketten (tot maximaal 48)